10 voordelen van kunstgras

De voordelen van kunstgras? Wij zetten er 10 op een rij!

Kunstgras is tegenwoordig enorm populair én de trend zet door. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om kunstgras te leggen tijdens evenementen, beurzen, opendagen, jubilea enzovoorts. Ten opzichte van reguliere grassoorten heeft kunstgras natuurlijk weinig onderhoud nodig, wat een logische reden is om het aan te schaffen. Daarnaast is het natuurlijk een zeer propere investering, omdat het zeer lang meegaat. Benieuwd welke voordelen kunstgras nog meer heeft? Lees dan snel verder.

Milieuvriendelijk

Misschien valt deze niet direct op zijn plek, maar kunstgras leggen is zeer milieuvriendelijk. In vergelijking tot reguliere grassen hoeft kunstgras niet bemest te worden met chemische onkruidbestrijding. Een tweede voordeel voor het milieu is de waterbesparing. Niet meer een halve dag die sproeier aan is natuurlijk een groot voordeel voor ons milieu. Daarnaast gaat het kunstgras jarenlang mee, waardoor het ook nog eens zeer duurzaam is. Het is steeds opnieuw te gebruiken voor allerlei doeleinden.

Geen last van graspollen

Veel mensen hebben er bepaalde delen van het jaar enorm last van; hooikoorts. Het is een gegeven dat ook veel allergieën van graspollen komen. Hier heb je met kunstgras natuurlijk geen last van. Een ideaal product om de tuin mee te bekleden of het kunstgras te gebruiken tijdens evenementen.

Kunstgras is recyclebaar

Een zeer positief aspect van kunstgras is het feit dat het gerecycled kan worden. Zelfs wanneer het jarenlang zijn plicht heeft gedaan op events, beurzen en binnen organisaties is het nog steeds herbruikbaar. Hierdoor wordt overproductie tegengegaan en is de kunststof weer inzetbaar voor nieuwe doeleinden. 

Een propere uitstraling

Een wat sceptische blik op kunstgras kunnen we begrijpen. Het is voorheen niet altijd een mooi pronkstuk geweest. Gelukkig is het kunstgras van tegenwoordig zeer mooi en netjes afgewerkt. Dat is natuurlijk een groot voordeel. De materialen die tegenwoordig gebruikt worden hebben een verfijnde uitstraling, wat de aanschaf natuurlijk nog aantrekkelijker maakt.

Kunstgras slijt niet

Kunstgras tapijt is gemaakt van sterke en duurzame materialen. Dankzij de ontwikkeling door de jaren heen is het kunststof van nu veel beter voor het milieu en goed recyclebaar, zoals eerder genoemd. Daardoor bestaat het enkel uit een goede, slijtvaste kwaliteit en gaat het jarenlang mee.

Kunstgras bespaart je moeite

Een van de voordelen van kunstgras is dat je nooit meer hoeft te maaien. Het kan een heel karwei zijn om grote oppervlakten te onderhouden en dan moet het gras ook nog eens gezond blijven. Te weinig water zorgt normaliter voor droge bruine plekken en te veel (regen)water is ook slecht voor het gazon. Met kunstgras bespaar je, jezelf dus veel moeite.

Kunstgras is bestand tegen weer en wind

Er zijn meerdere voordelen van kunstgras, maar het is toch echt heel fijn dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Wanneer er sprake is van wateroverlast, veel vorst of extreme windstoten blijft het kunstgras, zoals het is. Door de sterke materialen die tegenwoordig gebruikt worden hoef je, je geen zorgen meer te maken over slijtage of verwaaiing.

Kunstgras is er in ieder budget

Voor ieder evenement of beurs is er een passend design te vinden. Cover Flooring maakt kunstgras tapijten op maat en doet dit volledig naar je wens. Is er dus een kleiner budget, maar wil je wel een stralende uiting genereren? Dan is er altijd een tapijt dat bij je past en iemand van ons team die met je mee denkt.

Kunstgras tapijt is een ecotrend

De natuur is een hot item deze tijd, met zijn allen willen we iets bijdragen aan het milieu, de dieren en prachtige landschappen. Daarom staan veel event-thema’s tegenwoordig in het teken van: groen. Groen bezig zijn. Je kunt hierin niet achterblijven. Dus, wie groen doet, goed ontmoet? Dat is de ecotrend van nu.

Er is altijd de kunstgrasspecialist

Een van de voordelen van kunstgras tegenwoordig is dat er altijd een specialist is die kan adviseren. Het is door de jaren een erg ontwikkeld product. Voor welk doeleinde mag er kunstgras gemaakt en geleverd worden? Wanneer is dit mogelijk? Cover Flooring has got you covered!

Meer informatie over kunstgras? Neem contact op met ons

Vraag hier eenvoudig je offerte aan of neem contact op via het contactformulier. Wij komen dan spoedig bij je terug met een advies! Liever telefonisch contact met ons? Je bereikt ons op +31 (0) 320 26 01 90.

Menu