Cover Carpet Academy

Zelf tapijt plaatsen hoeft niet moeilijk te zijn

Naast kwalitatief tapijt wil Cover Flooring zijn klanten ook helpen om een kwalitatief resultaat te behalen. Daarom stellen we u graag onze Carpet Academy voor, een reeks korte instructievideo’s die jou alvast op weg helpen om de minder complexe zaken zelf aan te pakken. 

LES 1 – Tapijt plaatsen met gaffer tape

De snelste en eenvoudigste manier om een loper te bevestigen is met gaffer tape. Je rolt het tapijt uit en plak 1 zijde vast. Vervolgens kan je da andere zijde mooi afsnijden, opspannen en vastplakken om uiteindelijk de twee overige zijden ook vast te maken. 

LES 2 – Tapijt plaatsen met dubbelzijdige tape

Zie je liever geen tape, dan kan je onze dubbelzijdige tape gebruiken. De werkwijze is bijna identiek, alleen plak je deze keer de dubbelzijdige tape onderaan het tapijt in plaats van erop.
Cover Flooring biedt twee soorten dubbelzijdige tape aan, een verwijderbare voor binnen en een niet-verwijderbare voor buiten. 

LES 3 – Tapijt plaatsen met overlap

Tapijt kan onder invloed van temperatuurschommelingen krimpen en daarom plaatsen wij tapijt overlappend met niet-verwijderbare dubbelzijdige tape. 

LES 4 – Tapijt plaatsen zonder overlap

Het is niet altijd nodig om overlappend te plaatsen. Bij kunstgras is dit bijvoorbeeld niet nodig. Hiervoor gebruiken we dubbelzijdige tape van 50mm in plaats van 25mm. Zo kunnen we gemakkelijk beide stroken tegen elkaar bevestigen. 

LES 5 – Tapijt op tapijt plaatsen

Indien tapijt op vast tapijt geplaatst moet worden (bijvoorbeeld in hotels), dan raden wij aan om onze carpet cover te gebruiken. Dit is een zelfklevende folie die speciaal ontwikkeld is om het onderliggende tapijt niet te beschadigen.

LES 6 – Een cirkel snijden

In les 6 laten we zien hoe je gemakkelijk een cirkel kan snijden zonder speciaal materiaal. In dit voorbeeld werden 2 stroken van 2m overlappend geplaatst om er nadien een cirkel van 3m diameter uit te snijden

Menu