Hoe moet je kunstgras onderhouden?

Van maaien tot sproeien en van verticuteren tot regelmatig onkruid wieden… We snappen dat je op een gegeven moment wel eens klaar bent met alles wat er komt kijken bij het onderhouden van natuurgras. Gelukkig is er met kunstgras inmiddels al een tijdje een alternatief voor natuurgras en kan je evengoed genieten van wat groen in de tuin of op een andere plek waar je gras wil zien liggen. Echter moet vanzelfsprekend ook kunstgras worden onderhouden, zodat het mooi blijft om te zien. Maar hoe moet je kunstgras onderhouden, zodat het in topconditie blijft? We leggen je het graag uit!

Kunstgras onderhouden: Stappenplan

  • Zorg dat je het juiste type kunstgras aanschaft. Er wordt bijvoorbeeld veel meer gelopen over kunstgras op een beurs of een speelveldje dan over kunstgras op een balkon en dus wordt deze meer belast en is er een verschil in de mate van onderhoud.
  • Zorg dat het kunstgras schoon blijft. Probeer om die reden blaadjes en takjes die onverhoopt op jouw ‘gazon’ vallen direct te verwijderen, zodat de kans op onkruid tegen wordt gegaan. Ook door zo nu en dan te borstelen en daarmee de nodige zaadjes te verwijderen wordt de kans op onkruid in jouw kunstgras verkleind.
  • Stap 3 bij het kunstgras onderhouden is wellicht logisch, maar we willen hem toch even benoemd hebben. Doet jouw huisdier zijn behoefte op het kunstgras of valt er onverhoopt een berg vogelpoep op? Probeer het dan zo snel mogelijk te verwijderen door het eraf te halen met bijvoorbeeld keukenpapier en het daarna schoon te spuiten.
  • Zie je dat jouw kunstgras op een gegeven moment wat inzakt? Dan kan je er met de hulp van een harde bezem – tegen de vleug in – voor zorgen dat het kunstgras weer recht overeind gaat staan en er weer fraai uitziet. Ook het één keer per jaar instrooien met zand kan helpen om de grassprieten rechtop te laten staan. Het zand heeft een verzwarende werking, waardoor het kunstgras beter op zijn plek blijft.
  • De laatste stap in het ‘Stappenplan kunstgras onderhouden’ is het verwijderen van algen en mos, wat vooral zal voorkomen als de kunstgrasmat (deels) in de schaduw ligt. Dit kan eenvoudig met behulp van groene aanslag verwijderaar.

Kunstgras op maat aanschaffen? Neem contact op met Cover Flooring!

Wil je, nu je weet hoe je kunstgras onderhouden moet, zelf ook kunstgras aanschaffen? Cover Flooring heeft kunstgras voor je op voorraad en maakt het exact op maat zoals jij het wilt! Offerte aanvragen? Dat kan! Maar je kunt er ook voor kiezen om eerst nog even contact op te nemen met onze specialisten voor meer informatie of persoonlijk advies, zodat jij straks exact de beschikking hebt over de kunstgrasmat die jij voor ogen hebt.

Menu