Kunstgras tapijt een duurzame oplossing

Kunstgras tapijt als duurzame oplossing!

Wanneer is kunstgras tapijt eigenlijk duurzaam en hoe houd je het mooi? Het is natuurlijk al een groot voordeel voor het milieu wanneer je werkt met kunstgras tapijt van gerecyclede materialen. Deze zijn namelijk CO2-neutraal en gecertificeerd met milieuvriendelijke keurmerken. Hiermee doe je het milieu een groot plezier mee. Zo weet je dat er optimaal rekening gehouden is met gezondheids- en ecologische aspecten! Het is natuurlijk de kunst om zo duurzaam mogelijk het perfecte kunstgras tapijt te creëren, waar we zo lang mogelijk van kunnen profiteren.

Kunstgras tapijt heeft veel duurzame voordelen

Duurzaam bezig zijn heeft veel voordelen als het aankomt op kunstgras tapijt leggen. Een groot voordeel is natuurlijk dat er weinig hoeft te gebeuren aan het onderhoud. Het gras hoeft niet gemaaid te worden en sproeien is nooit nodig. Kunstgras tapijt is duurzaam in de schoonmaak, je hoeft namelijk geen agressieve sopjes te maken om het netjes te houden. Een keer knoeien met rode wijn of andere hardnekkige vlekken zijn snel en eenvoudig te verwijderen met een allesreiniger. Het leggen van kunstgras tapijt is een duurzame investering, waar je veel voor terug krijgt!

Zo ondersteun je het milieu met kunstgras tapijt!

Naast alle duurzame voordelen waar je zelf ook direct van profiteert, steun je daarnaast indirect het milieu door het leggen van kunstgras tapijt. Zowel bij kunstgras als bij natuurgras worden er grondstoffen en energieën gebruikt die niet gelijk tegemoet komen aan ons milieu. Maar hier spelen we direct op in, het verschil zit namelijk in de levensduur van het duurzame kunstgras tapijt en de onderhoudswijze. Het onderhouden van natuurgras is geen eenvoudige en milieuvriendelijke klus als je het écht mooi wilt houden. Wanneer je gaat grasmaaien verbruikt de machine stroom en benzine, waar vervuiling direct op de loer ligt. Vergeet niet de broeikasgassen methaan en CO2. Wil je vervolgens ook nog het mos bestrijden? Dan zijn daar ook onkruidbestrijders voor nodig. Tot slot, gebruik je natuurlijk veel water om het gras fatsoenlijk te laten groeien. Al deze aspecten geven genoeg reden om te kiezen voor duurzaam kunstgras tapijt!

Menu