Tips voor het kopen van kunstgras

Kunstgras kopen? Hier moet je op letten!

Wil je binnenkort aan de slag met kunstgras? Het is van belang om dan op een aantal zaken te letten. Kunstgras kopen doe je niet zomaar. Het is een goede investering voor de lange termijn en dus wil je hier wel goed over nadenken. Er zijn allerlei soorten, maten en kwaliteiten verkrijgbaar op de markt. Dit maakt het er wellicht niet makkelijker op om een keuze te maken. Cover Flooring kent de kneepjes van het vak en geeft je graag een aantal tips, waardoor kunstgras kopen een eitje wordt!

Bepaal het doeleinde voor het kunstgras

Start er binnenkort een evenement waar je wel een mooi decor voor kunt gebruiken? Kunstgras is natuurlijk de ideale start om een loper of decor te creëren. Daarnaast fungeert het ook nog eens als mooie afwerking voor je stand. Maar wat is precies het doeleinde? Wat wordt de exacte functie en hoeveel kunstgras kun je hiervoor gebruiken? Het is verstandig om over deze vragen na te denken voordat je, je stort in de wereld van het kunstgrastapijt. Je kunt dan doelgericht zoeken naar het kunstgras van de kwaliteit die jij zoekt. Kom je er niet uit? Vraag dan advies aan ons team.

Kies de kwaliteit die past bij je budget

Wat heel belangrijk is om over na te denken is de kwaliteit van het kunstgras. Je hebt je doeleinde nu bepaalt, dus kun je ook beter nadenken over wat het je waard is. Hoeveel wil je uitgeven aan een kunstgras tapijt? Bij de ingang van een evenement of beurs is het natuurlijk wel de bedoeling om op te vallen. Dat doe je niet met kunstgras dat qua uiterlijk uit het jaar 0 stamt. Hiervoor wil je wel een gepast decoratie tapijt aanleggen. Denk hier dus goed over na voordat je kunstgras gaat kopen.

Ga altijd voor optimale veiligheid

Ga je kunstgras tapijt kopen? Kies dan voor een optimale veiligheid. Het komt helaas nog steeds voor dat men kunstgras koopt van slechte kwaliteit waar mens en dier ziek van kunnen worden. Bij Cover Flooring hoef je, je daar geen zorgen over te maken. Ons kunstgras tapijt is 100% veilig. Niet alleen veilig voor onze gezondheid, maar ook op het gebied van brandveiligheid. Alle producten zijn uitgebreid getest en geslaagd op het gebied van de Europese richtlijnen.

Tref vooraf de juiste maatregelen

Voordat kunstgras kopen én leggen mogelijk is, moeten er nog een aantal maatregelen genomen worden. Dit om ervoor te zorgen dat het kunstgras op de juiste manier op de plek komt. Voor langdurige (buiten)evenementen is het van belang dat het kunstgras goed op zijn plek blijft. Hiervoor moet de ondergrond geëgaliseerd worden en moet er gekeken worden hoe de bodem op de juiste manier geprepareerd kan worden. Heb je deze voorbereidingen getroffen? Dan heb je enkel nog geschikte materialen nodig en kun je het kunstgras gaan leggen.

Meer informatie over kunstgras leggen?


Het team van Cover Flooring geeft je graag meer belangrijke informatie over kunstgras leggen. Je neemt eenvoudig contact op met ons door ons contactformulier in te vullen.

Menu