Cradle to Cradle

Met cradle to cradle verklein je de ecologische voetafdruk van jouw evenement

 

Onze tapijten beschikken over een cradle to cradle certificaat en we weten dus als geen ander hoe wij cradle to cradle in de praktijk kunnen brengen. Cover Flooring maakt deel uit van de Belgische textielgroep DS-Textiles, dat een lange traditie heeft als innoverend bedrijf in de productie van synthetische vezels, technisch textiel en beurstapijt. Dankzij een doorgedreven ontwikkeling van onze eigen beurstapijten, kunnen wij jou een 100% recyclebaar product aanbieden. En dat is nu precies wat cradle to cradle producten kenmerkt! Meer weten over het cradle to cradle principe en over hoe wij dit ook daadwerkelijk in de praktijk brengen? Lees snel verder of neem contact met ons op!

C2C label, rainbow loper

Voordelen van cradle to cradle

 

Het feit dat wij met onze beurstapijten werken volgens het cradle to cradle principe (100% recyclebaar), brengt een aantal fraaie voordelen met zich mee. Je verkleint met cradle to cradle producten namelijk niet alleen de ecologische voetafdruk van jouw evenement, maar je bespaart met cradle to cradle ook nog eens op de afvalverwerking na jouw activiteit. Nadat het tapijt is opgehaald en gerecycled, ontvang je van ons een gedetailleerd rapport. Bij Cover Flooring kan je kiezen uit de volgende productlijnen: Expo Style, Expo Line en Expo Luxe.

ExpoCare is een groep volledig recyclebare expo- en eventtapijten met een bewezen kwaliteit na meer dan tien jaar aanwezigheid op de markt. Deze groep tapijten beschikt over cradle to cradle certification en staat in de markt dan ook bekend om hun duurzaamheid, maatvastheid en eenvoudige hanteerbaarheid. In deze collectie bieden wij een ruime keuze aan kleuren en breedtes in vlak, geribd en velours tapijt. Recycling van deze producten vermindert de CO2-uitstoot met vijftig procent tegenover de standaard afvalverwerking.

Cradle to cradle betekenis

 

Daarnaast zijn Expo Line en Expo Cord de enige geribde producten die beschikken over een cradle to cradle certificaat (cradle to cradle bronze). Over cradle to cradle certificering gesproken: Op welke thema’s worden we beoordeeld als het gaat om cradle to cradle? Allereerst op ‘Material Health’. Hier wordt beoordeeld of we tijdens het selecteren van grondstoffen rekening houden met de bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu. Met ‘Product Circularity’ wordt beoordeeld of de producten actief worden gerecycled en zijn ontworpen met het oog op het volgende gebruik en middels het thema ‘Clean Air & Climate Protection’ wordt er gekeken naar de impact van onze productie op de luchtkwaliteit, het gebruik van hernieuwbare energie en de emissie van broeikasgassen.

Verder volgt er een beoordeling voor het thema ‘Water & Soil Stewardship’, waarbij er wordt beoordeeld hoe de productie rekening houdt met water en bodem, en ‘Social Fairness’. Bij laatstgenoemde wordt er gekeken naar hoe we binnen ons bedrijf omgaan met alle werknemers. Wil je meer informatie over cradle to cradle? Neem gerust eens een kijkje op de website van C2C (cradle to cradle) en ontdek meer over de cradle to cradle betekenis en de verschillen tussen cradle to cradle gold, cradle to cradle silver en cradle to cradle brons. Bovendien worden er een aantal bekende cradle to cradle voorbeelden gegeven.

Wat is het verschil tussen recyclen en cradle to cradle?

Recyclen concentreert zich op het hergebruiken van materialen om afval te verminderen, maar kan wel leiden tot kwaliteitsverlies en op die manier uiteindelijk alsnog afval creëren. Het cradle to cradle principe streeft naar een gesloten kringloopsysteem, waarin producten en materialen continu en zonder kwaliteitsverlies worden hergebruikt. Afval wordt hierbij volledig geëlimineerd en de productieprocessen zijn duurzaam. Beide benaderingen dragen dus bij aan duurzaamheid, maar cradle to cradle gaat net dat ene stapje verder. Cradle to cradle biedt namelijk een circulaire oplossing, door niet alleen afval te verminderen, maar ook de manier waarop producten worden ontworpen en geproduceerd fundamenteel te veranderen.

Verwijderen en verzamelen van tapijt

 

Wanneer jouw evenement is afgelopen, wordt het tapijt door jou of door onze crew verwijderd. Let op:

  • Recyclebare en niet-recyclebare tapijten worden van elkaar gescheiden;
  • Het tapijt dient in makkelijk te verwerken stroken versneden te worden;
  • Grof vuil, zoals papier, karton en metaal, dient te worden verwijderd;
  • Het tapijt wordt opgeplooid en verzameld voor trasport.

Na het ophalen wordt het tapijt verwerkt tot granulaten die worden gebruikt als grondstof voor andere toepassingen. Zo proberen we na ieder evenement zo veel mogelijk te recyclen en dus zo dicht mogelijk bij het cradle to cradle principe in de buurt te komen.

Toepassingen

 

Een mooi voorbeeld van de recycling van onze producten is het spuitgieten van kunststof onderdelen. Zo worden de sluitingsdoppen, waarmee de plastic verpakking van de tapijtrollen wordt vastgezet, vervaardigd uit ons gerecycleerde tapijt.

Meer weten over cradle to cradle? Neem contact met ons op!

 

Cradle to cradle staat dus voor honderd procent hergebruik en dat is precies wat wij voor onze tapijten willen, zodat de ecologische voetafdruk van ieder evenement wordt verkleind. Wil je meer weten over cradle to cradle en hoe wij het cradle to cradle principe hanteren? Schroom niet om contact met ons op te nemen, zodat onze specialisten je alles over cradle to cradle kunnen vertellen. Je kunt gebruikmaken van het contactformulier, maar het is ook mogelijk om ons even te bellen of te mailen. Dit kan via +31 (0) 320-260190 of teamnl@coverflooring.com voor Nederland of +32 (0) 52 25 83 53 of teambe@coverflooring.com voor België.

C2C certified Bronze
Menu