Recycling

Verklein de ecologische voetafdruk van jouw evenement!

Cover Flooring maakt deel uit van de Belgische textielgroep DS-Textiles, dat een lange traditie als innoverend bedrijf in de productie van synthetische vezels, technisch textiel en beurstapijt op de Internationale markt kan voorleggen. Dankzij een doorgedreven ontwikkeling van onze eigen beurstapijten, kunnen wij jou een 100% recyclebaar product aanbieden. Hierdoor verklein je niet alleen de ecologische voetafdruk van jouw evenement, maar bespaar je ook op afvalverwerking na jouw evenement. Na ophaling en recycling van het tapijt,  ontvang je van ons een gedetailleerd rapport. Bij Coverflooring kun je kiezen uit de volgende productlijnen: Expo Style, Expo Line en Expo Luxe.

ExpoCare

ExpoCare is een groep van C2C-gecertificeerde, volledig recycleerbare expo- en eventtapijten met een bewezen kwaliteit na meer dan 10 jaar op de markt. Expostyle, Expoline, Expoluxe en Expocord staan in de markt bekend om hun duurzaamheid, maatvastheid en gemakkelijke hanteerbaarheid. Wij bieden in deze collectie een ruime keuze aan kleuren en breedtes in vlak, geribd of velours tapijt. Recycling van deze producten vermindert de CO2-uitstoot met 50% tegenover de standaard afvalverwerking.

Daarnaast zijn Expoline en Expocord de enige geribde producten met een C2C-certificaat.

C2C certified Bronze

Verwijderen en verzamelen van tapijt

Na het evenement wordt het tapijt door uw of onze crew verwijderd.

  • Recyclebare en niet-recyclebare tapijten worden van elkaar gescheiden
  • Het tapijt dient in makkelijk te verwerken stroken versneden te worden
  • Grof vuil zoals papier, karton, metaal, … dient te worden verwijderd
  • Het tapijt wordt opgeplooid en verzameld voor transport

Recyclage proces

Na ophaling wordt het tapijt verwerkt tot granulaten die gebruikt worden als grondstof voor andere toepassingen.

Toepassingen

Een mooi voorbeeld van de recycling van onze producten is het spuitgieten van kunststof onderdelen. Zo worden de sluitingsdoppen, waarmee de plastic verpakking van de tapijtrollen wordt vastgezet, vervaardigd uit ons gerecycleerde tapijt. Wil je meer weten over dit proces? Neem dan contact met ons op.

Menu